Het is niet de allernieuwste gokkast die er is, maar hij is wel ontzettend populair. Het gaat hier over de Going Bananas. Deze apeleuke apekooi heeft een basisspel, een 1-0 spel en een bovenspel. De exotische verschijning van de Going Bananas geeft je het idee dat je rechtstreeks de jungle in komt lopen wanneer je de gokkast opstart.

Zoals je in een echte jungle aapjes tegenkomt, kom je deze ook tegen op de Going Bananas gokkast. De hele gokkast draait in feite om de aapjes waarmee jij op zoek gaat naar mysterie prijzen. De mysterie prijzen op de Going Bananas kun je winnen met het kop of munt spel, ook wel het 1-0 spel genoemd. Maar je kunt – naast de mysterie prijs – natuurlijk ook gewoon voor de jackpot gaan. Hiervoor zul je wel de bovenste rollen van de Going Bananas gokkast moeten bespelen. Als je de jackpot weet te raken, zal dit je een waanzinnige jungleprijs opleveren.

Boven en onderspel

Het onderspel van de Going Bananas speel je met één credit per draai. Op de paytable onder de rollen van het onderspel kun je zien hoeveel punten je binnenhaalt met welke symbolen. De Going Bananas gokkast heeft uiteraard ook hold buttons, waarmee je de rollen vast kunt houden wanneer je vindt dat de symbolen op een gunstige positie staan. Natuurlijk is het ook weer mogelijk om de rollen los te koppelen zodat je alle rollen kunt laten draaien.

Als je in het bovenspel terecht bent gekomen, dan kun je spelen met vijf punten of met twintig punten. Kies je voor een inzet van vijf punten dan worden er maarliefst 27 winlijnen geactiveerd. Wil je het dubbele aantal winlijnen dan zul je moeten gaan voor de inzet van 54 winlijnen. Mocht je twintig punten hebben ingezet in het bovenspel van de Going Bananas dan win je een mysterie prijs. Bij een inzet van vijf credits heb je dit voordeel niet. Overigens leveren twee aapjes in het onderspel je ook een mysterie prijs op.

Wil je wisselen tussen het basisspel en het bovenspel dan kun je op de kies inzet knop drukken. Om het bovenspel te kunnen spelen, zul je wel altijd het 1-0 spel dienen te spelen. In het bovenspel zijn vier meters actief. Per meter kun je maximaal tweehonderd punten hebben. Is één van de meters van Going Bananas overvol en zitten er meer dan tweehonderd credits in die meter, dan zullen deze worden teruggezet naar het onderspel. Je kunt er dan opnieuw de rollen in het onderspel mee laten draaien.